Wat is yogamassage?

Yogamassage is een massagestijl uit de Thaise medische traditie. Kneden, drukpunten, strekkingen, langzame bewegingen. Dynamisch, maar ook rustgevend, al zul je niet snel in slaap vallen. Af en toe zal ik je vragen een bepaalde beweging te maken of om diep in en uit te ademen.

Liggend op de massagemat

Bij een massage van een uur lig en zit je op een zachte mat. Laat je daar rustig in wegzinken. Een uur lang is ontspannen het enige waar je mee bezig bent. Je hoeft niet lenig, slank of sportief te zijn. Je hoeft ook geen ervaring met yoga te hebben. Voor yogi’s zullen veel strekkingen wel vertrouwd voelen. Terwijl je rustig ligt, masseer ik je voeten, benen, zij, rug, schouders, nek, hoofd en je gezicht. Met mijn handen, armen en voeten.

Of zittend op een massagestoel

Bij een massage van 20 0f 30 minuten zit je op een massagestoel. Dit is een westerse variant op de klassieke thaise yogamassage. Heb je wel eens een yogamassage op de mat gehad, dan herken je vast veel tijdens de stoelmassage. Op de stoel masseer ik je rug, zij, schouders, nek, hoofd, armen en bovenbenen.

Binnenkort combineer ik dit met pitjit. Ik ben aan het leren hoe er in de Indonesische traditie gemasseerd wordt. Nog zo’n cultuur (of eigenlijk een combinatie van een heleboel cultuur van de vele eilanden en volken) waarin massage iets heel alledaags is!

Na afloop van zo’n yoga- of stoelmassage voel je je heerlijk soepel en fit.

Heel anders dan een olie- of sportmassage, maar ook een fijne manier om iets lekkerder in je vel te komen en wat spanning in je lichaam los te laten. Echt heel anders dan uur sporten, maar je bent toch in beweging met hetzelfde goede en soepele gevoel achteraf.

Neem makkelijke kleding mee, bijvoorbeeld een joggingbroek en een t-shirt. Je kleding hou je namelijk aan. Het is een massage zonder olie, dus je kleren blijven gewoon schoon. Iets met lange mouwen kan fijn zijn als het wat kouder is.

Is yogamassage wat voor mij?

Nieuwsgierig? Kijk dan even naar deze mooie video’s om er een beeld bij te krijgen en kom het gewoon proberen!

Mijn yogamassages geef ik in het pand van Soepel in hartje Dordrecht. Ook last-minute, in het weekend of na je eigen werktijd kun je altijd even kijken in de agenda of er nog plek is. Zondag, maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag. Spontaan zin in een massage, liefst vandaag? Je kunt tot 12 uur vooraf een online afspraak plannen. Een uur massage kost 50,-. Liever iets korter? De prijzen voor 20 en 30 minuten zijn 22,- en 27,50. Je kunt contant betalen of pinnen. Je kunt ook betalen met een cadeaubon van Boomhut aan Zee of met deze massagebon.

Maak meteen een afspraak via een bericht of de afsprakentool voor je agenda weer vol staat!

Zakelijk zen

Even een massage kan prima tussendoor. In je lunchpauze bijvoorbeeld. In het centrum van Dordrecht ben je er zo. Meer liefhebbers in jouw kantoor of team? Dan regelen we wat! De stoel is makkelijk mee te nemen.

Heb je op een flexwerkplek of op een evenement wel eens stoelmassages gezien? Heerlijk toch, even zo’n pauze. Je hoofd leeg en je vastzittende of gespannen spieren losmaken. Letterlijk een schouderklopje krijgen of geven, aan je team, even relaxen met je collega’s, de medewerker van de maand of je leukste klanten. Wil je dat ook in jouw organisatie, in je (lunch)restaurant, koffietent, festival, medewerkersverwendag of jubileum? Leuk, ik kom je graag even laten voelen wat een fijne keuze dat is!


 

Boomhut aan Zee is ook te vinden op www.massage-info.nl en op www.massage.nl. Handige startpunten om verder te zoeken naar masseurs op tijden dat ik al bezet ben of buiten de regio Dordrecht, Zwijndrecht, Barendrecht, Hendrik Ido Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht, Hardinxveld Giessendam. Mijn persoonlijke aanraders binnen de Drechtsteden zitten bij Soepel. Voor een masseur aan huis is Namaroepa mijn favoriet.

Waar moet je zijn voor je yogamassage in Dordrecht? Deze locatie:

Vond je dit leuk om te lezen? Zegt het voort!
Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedInShare on TumblrEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *