Regen. Als er íets is wat mij ervan weerhoudt om naar buiten te gaan, is dat het zeker. En van buitenlucht knapt mijn humeur altijd op. Dus dat heb ik juist nodig als het grijs en grauw weer is. Uitwaaien is voor mij de beste manier om m’n gedachten even op te ruimen en alle onrust en stijfheid uit m’n spieren te krijgen. Zolang ik maar wel droog en warm blijf.  Kan ik ergens lopend heen, dan gaat het nog wel in de regen. Vrolijke paraplu boven m’n hoofd en gaan.

Op de fiets is het eeen heel ander verhaal. Heb je ook een bril, dan zul je wel herkennen dat de wereld bizarre vormen aanneemt in een goeie stortbui. Er ontstaat een soort waterval voor je ogen. En daar doorheen probeer je vormen te herkennen. Als je de weg kent, dan rij je in grote lijnen op gevoel. Als je de weg niet kent, dan is geen straatnaambordje meer leesbaar door die druppels en willen paaltjes op het fietspad zich ook nog wel eens verstoppen in de onzichtbare zone.

Wonder boven wonder deed ik donderdagavond een ontdekking. Ik zat in de kano en het begon te regenen. Heerlijk, zo’n zachte zomerregen. Die druppels op het water waren prachtig. Grote vissen sprongen omhoog. Vogels schudden zich uit. En ik kon het nog allemaal zien ook. Met een goeie capuchon bleef m’n zicht gewoon goed.

Ok, ok, zat ik in een wolkbreuk, dan had ik er nu vast niets over geschreven. Hooguit een ‘verzopen kat’-tweet. Maar met een regenbroek en m’n waterdichte jas op een schuilplek onder een boom, was dat ook nog wel goed gekomen. Weet ik nu gelukkig. Als het pijpenstelen had geregend toen ik weg moest, had ik echt afgebeld. Of even gewacht, want buienradar is mijn grote vriend. Zo’n held ben ik niet met vallend water.

Als het even kan, dan werk ik op regenachtige dagen. Kan ik op de zonnige dagen lekker naar buiten. Heerlijk om die vrijheid vaak te hebben. En toch is het mooi om een buitenactiviteit voor regenachtige dagen gevonden te hebben. Er gaat niets boven zon,  dus een “Yes, het regent” zul je van mij niet zo snel horen, tenzij er een kampvuurverbod is. Meer ideeën voor waterproof buitenpret zijn altijd welkom. Voor ‘s zomers en ‘s winters. Ik ben er blij mee!

 

Vond je dit leuk om te lezen? Zegt het voort!
Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedInShare on TumblrEmail this to someone

Written by Elsemarie

Elsemarie is yogamasseur en blogt over tijdmaken, rustvinden en vakantiegevoel. Altijd in voor zonlicht, kamperen, tuktuks, vuur stoken, pinterest en mango's. Wroet graag in de aarde van haar balkonjungle. Zit veel in theater en zou meer in de kano willen zitten. Permanent tekort aan boekenplanken en weekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *