Tijdmaken voor rust

vuur

Ik wil vaak zo veel meer dan waar ik tijd voor heb. Er is zoveel leuks waar ik aan mee wil doen. Soms ronduit teveel. Dan is het weer eens tijd voor nieuwe prioriteiten en om even flink op de rem te trappen. Tijd om m’n overenthousiaste voornemens even eerlijk onder ogen te komen.

Dat betekent dus een dag stilstaan. Ook lijkt de hele wereld aan me te trekken. Superlastig. Jarenlang deed ik dat ook gewoon niet. Bleef ik hollen en haasten om al die ‘leuke’ afspraken na te komen, al was ik daar in alle drukte helemaal niet blij meer mee.

Even weg

Gelukkig heb ik al weer flinke tijd een aanpak gevonden waar ik ook echt van kan genieten.  Wat ik nu doe is een dag – of zelfs een paar – alles achter me laten en op een fijne en rustige plek gaan zitten. Bos, duinen, koffietent, dakterras, dat soort plekken. Agenda mee, schrijfblok mee, laptop mee. Lekkere koffie erbij. Buitenlucht opsnuiven en af en toe even de benen strekken en van het uitzicht genieten. En na een wandeling liefst ook nog ergens een hottub in of een massage boeken. En dan ‘s avonds tevreden met een biertje bij het kampvuur.

Echt een dag aan de slag met een eerste levensbehoefte: rust. Alle ballen die ik in de lucht hou even rustig op papier zetten. Knopen doorhakken. Grote onoverzichtelijke zaken in kleine stukken verdelen. Stilstaan bij of ik eigenlijk nog wel blij ben met van alles wat ik doe. Wat losse eindjes wegwerken. Creatieve oplossingen zoeken om mogelijk te maken wat ik écht voor elkaar wil krijgen. Andere dingen loslaten en afzeggen. Ademruimte creëren en een leefbare planning voor de komende tijd maken.

Maak jij tijd voor rust?

Zo’n dag tijdmaken voor rust. Ik kan het iedereen aanraden. Dat doe ik ook heel vaak, eigenlijk. Rust in je hoofd, rust in je lichaam, rust in je agenda voor de komende tijd. Dat is goud waard. En ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Want we doen het zo weinig met z’n allen.

Ik ga daarom nu eens een stap verder dan zo’n dag voor mezelf regelen. Nu ga ik dat eens voor anderen doen. Want wil je dat ook, zo’n Tijdmaakdag?  Maar komt het er nooit van? Dan is het ideaal om een stok achter de deur te hebben. Ik organiseer Tijdmaakdag voor groepjes van drie mensen. Want als het in je agenda staat en al betaald is, stel je het ineens niet meer uit.

Hoe, wat en waar?

 

– We zitten in een rustig huisje op het Kampeerbosje in Leerdam.

– Met een vuurkorf op het terras of binnen bij de (hout)kachel.

– Slow coffee om in de juiste stemming te komen.

– Helder krijgen wat er teveel is.

– Frisse blikken op je dilemma’s.

– Samen creatieve oplossingen bedenken.

– Knopen doorhakken.

– Goed advies over agenda’s, overzichten en apps.

– Een dag lang tijd om in rustige sfeer orde op zaken te stellen in je planning en al het hooi op je vork beter te organiseren.

– Wandelen in de groene omgeving (neem je wandelschoenen mee, want we kunnen zomaar 3 uur onderweg zijn).

– Uitgebreide lunch en diner in de buitenlucht (als het weer dat toelaat, neem warme kleding mee)

– En last but not least: alle deelnemers krijgen een ontspannende stoelmassage 

deeijk.739d112a7db356dc776fc545e400f366

Je kunt er weer flinke tijd tegenaan, want je gaat naar huis met enorm veel rust in je hoofd en in je lijf.

Zo’n dag voor jezelf is echt zoveel waardevoller dan het weekend vol laten lopen met afspraken, sport, training, bezoek, verplichtingen, huishouden, noem het maar op. En je hebt er veel langer plezier van dan een ‘gewoon’ weekendje weg.

 

Je kunt er namelijk een heel weekend van maken. Heb je het superdruk gehad en gun je jezelf nog wat meer tijd en rust? Doen! Je bent op deze mooie plek heel erg welkom om ook voor en na de Tijdmaakdag te blijven overnachten. De fazanten en eekhoorns kijken misschien even gek op, maar ze wennen snel aan je. Zo lekker rustig is het hier. En met één of twee overnachtingen in het groen ben je er echt even tussenuit.

Na de vorige Tijdmaakdag kreeg ik deze fijne reactie van Bas:

“Gedurende de tijdmaakdag gidst Elsemarie je door je eigen gedachten over wat je moet, mag en wilt doen. Niet met snelle presentaties, maar ontspannen met ruimte voor jezelf. Aan het einde van de dag kon ik heel wat dingen van mijn lijstje strepen die ik al tijden weer eens wilde doen, maar simpelweg de tijd niet voor maakte. Een aanrader voor wie meer tijd voor zichzelf wil maken. Deze dag is een goed begin!”

Meedoen

Wil je dat ook? De eerstvolgende Tijdmaakdag zal in februari zijn.  Je mag me altijd een voorkeursdatum mailen. Wil je een seintje in je mailbox als er een nieuwe datum is geprikt? Stuur me even een mail, dan hou ik je op de hoogte.

Deelname inclusief eten, drinken en massage kost 125 euro. Blijven slapen in je eigen tentje kost 10 euro per nacht. Wil je een trekkershut of pipowagen, kijk dan even na bij het Kampeerbosje wat er nog vrij is.

Vond je dit leuk om te lezen? Zegt het voort!
Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedInShare on TumblrEmail this to someone

Written by Elsemarie

Elsemarie is yogamasseur en blogt over tijdmaken, rustvinden en vakantiegevoel. Altijd in voor zonlicht, kamperen, tuktuks, vuur stoken, pinterest en mango's. Wroet graag in de aarde van haar balkonjungle. Zit veel in theater en zou meer in de kano willen zitten. Permanent tekort aan boekenplanken en weekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *