keukentafel-uitzicht

Thuiswerken vind ik best lastig. Soms is het heerlijk hoor. In m’n comfortabele kloffie, vertrouwde geluiden, niet de kou in. Vooral fijne en soms heel nuttige uit-het-raam-staar-tijd vanaf m’n eigen bank.

Maar die ramen hadden eigenlijk al maanden geleden een serieuze wasbeurt nodig. De afwas staat er gelukkig iets minder lang, maar knaagt wel hard aan mijn geweten. En zonder erbij na te denken sta ik op om vast even de doperwten uit de vriezer te halen voor vanavond.

Je kent het wel. Tenzij je heel veel meer zelfdiscipline en focus hebt dan ik, natuurlijk. En toch blijf ik het maar proberen.

Veel productiever ben ik op andere plaatsen. Dat weet ik best. Drukke plaatsen, stille plaatsen, als iedereen mij maar met rust laat. En niet teveel levensverhalen en telefoongetetter op korte afstand dus. Maar een koffietent, kantoorplek, bieb, bankje op het vliegveld of de plek waar ik nu zit werken voortreffelijk voor mij. Die focus, jongen. De vonken vliegen er vanaf.

Vandaag heb ik echt een superplek. Uitzicht op een grasveld met mussen, palmbomen en daartussen de donkerhouten massageschool met kleurrijke vlaggen. Ik zit aan de keukentafel, buiten, met een hond aan m’n voeten en een eindeloze voorraad gemberthee en bananen.

Ik heb m’n to-do-lijst al drie keer aangevuld vandaag. Alles afgevinkt. En nog zo’n lekkere flow. En rust. En ruimte. Dus hoppa, weer door. Wat voelt dat rijk. De vrijheid om te werken waar ik wil is onbetaalbaar. Al is het maar voor een korte tijd. Oh ja, en m’n financiën even op een rijtje zo aan het einde van het jaar, en de kleine zorgverzekeringslettertjes en m’n mailbox uitgespit.

Zet aan het denken. Ik zit te vaak thuis. Vooral in de winter. Niet weg te branden bij de kachel. Maar het schiet zelden echt op. In m’n joggingpak in een koffietent aan de overkant zitten, is het ook niet echt.  Ijdelheid, smaak, zeg het maar. En urenlang aan de koffie tikt ook wel aan. In de zomer doe ik het wel eens. Lekker op terras of aan de grote tafel van Villa Augustus. Zou andermans keukentafel de oplossing zijn? En dan iets dichter bij huis dan de tafel waar ik nu zit. Er gaan veel kopjes koffie in zo’n vliegticket tenslotte. Hij bestaat vast al, de airbnb van de werkplekken aan keukentafels. Kan ‘m alleen even niet vinden. Anyone?

 

 

 

 

 

Vond je dit leuk om te lezen? Zegt het voort!
Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedInShare on TumblrEmail this to someone

Written by Elsemarie

Elsemarie is yogamasseur en blogt over tijdmaken, rustvinden en vakantiegevoel. Altijd in voor zonlicht, kamperen, tuktuks, vuur stoken, pinterest en mango's. Wroet graag in de aarde van haar balkonjungle. Zit veel in theater en zou meer in de kano willen zitten. Permanent tekort aan boekenplanken en weekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *