DSCF2235

Kantoorsurvival

Stel, je woont in London. Je werkt er ook. Je hebt een 9-5 baan. Je ademt kantoorlucht, je ziet meer tl-balken dan zonlicht, je zit de hele dag stil. En je wil meer outdoor en avontuur in je leven. Best herkenbaar, toch?

Trefor Jones deed er iets aan. Hij maakte geen keuze, hij wilde allebei. Noem het een challenge, noem het een absurd plan, noem het een stoer project. Een beetje gek moet je er toch wel voor zijn. Hij ging een maandlang met z’n bivakzak in Londense parken overnachten. 

Into the wild – met de metro

Wildkamperen in een stadspark. Wat een meester. Slaapzak en hangmat mee, regenproof hoes erbij, zaklamp in je jas en gaan. Zoiets. Een paar sokken, broeken en andere reserve werkoutfits bewaar je op kantoor. De flexplekkers zonder eigen ladenblok moeten even een extra creatief stapje zetten. Als je het verhaal van Trefor hebt gelezen, weet je dat voor dit soort praktische drempeltjes altijd wel iets simpels te bedenken is. Dus. Fijn. Voel je je nu ook een kleine beetje betrapt op het vastdenken in buitenleven vs kantoorleven? Leuke-weekenden vs saaie-werkdagen. Vakantievrijheid vs verplichte sleur. Blijkbaar had ik die keuzestress helemaal zelf bedacht. Want het kan gewoon tegelijkertijd. Dag belemmering, hallo kansen!  En dank je wel, Trefor!

 

Microadventures

Ik vond het zo’n inspirerende oplossing voor het deprimerende binnenbestaan van de gemiddelde kantoortijger. Ultieme escape. Zonder alles meteen maar op te geven. Beter dan een incidenteel weekendje paalkamperen of bushcraft. Ik las het verhaal al een tijdje geleden via Microadventures en ik blijf het teruglezen. Microadventures is ook absoluut de moeite waard om te volgen – net als deze volgtips – als je wat meer bos en buitenlucht kunt gebruiken.

Trefors eigen site is nog under construction. Weinig wifi in het park natuurlijk. Zijn verhaal staat wel uitgebreid op London Hiker. Wees gewaarschuwd voor je op die link klikt, er is een serieus risico op reis- of wandelkriebels.

 

Vond je dit leuk om te lezen? Zegt het voort!
Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedInShare on TumblrEmail this to someone

Written by Elsemarie

Elsemarie is yogamasseur en blogt over tijdmaken, rustvinden en vakantiegevoel. Altijd in voor zonlicht, kamperen, tuktuks, vuur stoken, pinterest en mango's. Wroet graag in de aarde van haar balkonjungle. Zit veel in theater en zou meer in de kano willen zitten. Permanent tekort aan boekenplanken en weekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *