Digitale vergroening

Ineens waren ze er, in mijn twittertijdlijn. Boswachters, schaapsherders en dat soort buitenlui. Waar ze vandaan kwamen? Ik weet het eerlijk waar niet meer. Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten zijn goed bezig. Al snel volgden er meer. Twitter, Facebook, Instagram, Bloglovin, nieuwsbrieven, waar je maar wilt. Vol met uilen, eekhoorns, babyherten, ijsvogels, mistige landschappen, losgelaten tamme varkens.  Nu ik op een – overigens prachtig – eiland zonder bos woon, mis ik dat steeds sterker. Ik krijg geen genoeg van al die bomen-, blaadjes- en plantenplaatjes.

 

Bomen zijn de nieuwe katten

Bomen zijn de nieuwe katten, ja echt. Het werkt aanstekelijk. Ik wil meer!
Via blogpraat kwam ik Wanda Wandelt tegen. Daar waren ze, nog meer fijne natuurplaatjes. Wandelroutes, mooie bossen, bijzondere plekken waar ik best wel eens in de buurt ben, maar nooit even omgereden om uit te stappen en te genieten.

Wandelschoenen paraat

En dat terwijl mijn wandelschoenen standaard in de auto liggen. Ik ben er altijd klaar voor, zou je zeggen. Althans, dat is natuurlijk wel het idee er achter. Alleen als ik in de buurt van de Soesterduinen ben, dan ga ik er vaak even heen. Even genieten. Ik woonde er op een steenworp afstand, een paar jaar geleden. Vanaf alle snelwegen uit de omgeving kan ik er zo heen rijden.
Zou dat de drempel zijn voor andere plekken? Dat ik gewoon niet weet welke afslag ik moet nemen voor de bijzondere stukken natuur. Hoe ik er kom vanaf het station. Nederland is zo klein, het bos kan toch nooit heel ver uit de buurt zijn. Waar is de bereikbare boslucht om in een uurtje op te snuiven, benen te strekken, er niet in te verdwalen en dan weer met een fris hoofd over tot de orde van de dag?

Wat volgt?

De wil is er. De wandelschoenen ook. De dagelijkse dosis natuurshots op mijn tijdlijnen komt meestal van Wanda Wandeltboswachter ThomasStaatsbosbeheer. De verleiding is alom.
Nu nog even een praktische lifehack vinden om het makkelijker in mijn nogal onregelmatige planning te krijgen. De lente is in aantocht, het steeds langere licht is een mooie kans. Lukt het jou wel? Ik ben heel benieuwd waar jij leuke wandelplekken vindt en hoe je dat in je volle agenda stopt!

 

Vond je dit leuk om te lezen? Zegt het voort!
Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedInShare on TumblrEmail this to someone

Written by Elsemarie

Elsemarie is yogamasseur en blogt over tijdmaken, rustvinden en vakantiegevoel. Altijd in voor zonlicht, kamperen, tuktuks, vuur stoken, pinterest en mango's. Wroet graag in de aarde van haar balkonjungle. Zit veel in theater en zou meer in de kano willen zitten. Permanent tekort aan boekenplanken en weekend.

1 Comment

Jitske

Oh herkenbaar! Viel me ook al op op Twitter, haha. Ik ga elk jaar op wandelvakantie, in de bergen is het zo mooi!

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *