Hallo! Ik ben Elsemarie. Leuk dat je meeleest. Op mijn blog vind je mijn zoektocht naar hangmatmomenten, oplaadpunten en vakantiegevoel.

Ik ben helemaal klaar met de glorification of busy. Weg ermee. Ik wil onze doordraafcultuur een halt toeroepen. We mogen met z’n allen wel eens wat meer mogen stilstaan, en minder doorrennen. En als de agenda met al die goede voornemens stiekem toch ineens weer overvol raakt, dan kun je jezelf maar beter voorbijlopen op een mooie route met de sauna als eindpunt. Af en toe even genieten van het uitzicht als je boven op een berg werk zit. Kortom, slimmigheidjes om meer rustmomenten in je routine te krijgen.  Pauzeknoppen vinden.

 

Hoe zien die momenten er voor mij uit? Lekker en nieuw eten proberen. Yoga, massage en liefst allebei tegelijk. Tijd om in een hangmat te liggen lezen. Onverwachte gesprekken. Improviseren. Zien hoe ergens op de wereld alles anders gaat dan thuis en hoe dat mensen óók gelukkig maakt. Nieuwe ideeën overdenken. Grenzen verleggen. Dansen. De natuur in. Ronddwalen.

Zo simpel. Niets wat je niet voor jezelf kan regelen dus. En soms zo lastig, toch? Want hoe drukker je het hebt, hoe minder creatief je bent in rustmomenten vinden. Dus helpt een duwtje in de rug wel eens.

Ik ben in 2015 begonnen met yogamassages geven. Lekker praktisch, lekker effectief. Practice what you preach, tenslotte. In 2013 heb ik vanalles losgelaten. Tijd gemaakt. Tempo aangepast. Minder uren voor de baas, meer voor mezelf en andere mensen. Ik heb in korte tijd een heleboel nieuwe dingen geleerd. Bij de Academie voor Innovatief Trainen heb ik zeven maanden lang op de meest creatieve manieren workshops, trainingen, denk- en gesprekssessies in elkaar leren zetten. Intussen vanalles over online communicatie en mediatechniek geleerd op de Open Universiteit. En in Thailand heb ik hele nieuwe massagestijlen geleerd bij The Fine Art of Thai Massage.

Volgende week staat hier vast iets nieuws bij. Omdat ik weer iets geleerd heb. En dan pas ik mijn plannen weer aan. Voer ik ideeën uit. Verander ik van onderwerp. Sla ik een zijpad in. Of laat ik alles toch even bezinken. Ik droom en dwaal nog even verder. Dat houdt het spannend.

En die boomhut aan zee? Dat is mijn ode aan een plek waar ik onvergetelijk indrukwekkende rust vond. The Treehouse Lodge op Long Beach, Koh Chang.

 

Wil je meteen een afspraak voor een massage maken, dan gaat dat het makkelijkst via de online afsprakentool van Soepel. Dag en nacht bereikbaar.

Of stuur me een bericht. Dan antwoord ik zodra ik tijd heb om dat even rustig en met aandacht te doen. Als je meer wil weten over een yogamassage, stoelmassage, voetmassage, workshop, iets uit mijn blog of om gewoon gezellig even ideeën uit te wisselen bij een kopje koffie met cheesecake of een biertje met een kaasbitterbal. Of een mangosapje natuurlijk. Jij mag kiezen!

Naam

Email

Wat wil je me vragen of vertellen?


 

Kvk-nummer:63525011. Ik hang het meeste uit in de historische binnenstad van het mooie Dordrecht, maar ben regelmatig in Rotterdam, Den Haag, Zeeland, Noord-Holland, Utrecht, Brabant en Groningen te vinden. Postadres of telefoonnummer nodig? Stuur even een digitaal berichtje.

Vond je dit leuk om te lezen? Zegt het voort!
Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedInShare on TumblrEmail this to someone

2 Comments

Suzan Oostvogels

Dag Elsemarie,

Ik zoek een fijne masseur die tijdens de vrije tijd in ons mindfulness en yoga weekend massages zou willen verzorgen op: Zaterdag 14 oktober tussen 13:00 en 17:00 uur Zondag 15 oktober tussen 12:00 en 15:00 uur Ben je in de gelegenheid om dit weekend te masseren op locatie bij het LandvanNu in Groningen? Ik weet dat dit niet bij de deur is voor je. Maar toch denk ik dat het interessant voor je is. Vorig jaar was er zoveel vraag dat we zelfs met twee masseurs hebben gewerkt. En daarnaast komen veel gasten bij ons uit de buurt. Dus als het ze bevalt komen ze wellicht vaker bij je. Ik hoop dat je tijd hebt en het je leuk lijkt. Je kunt als je wil blijven logeren van zaterdag op zondag op onze mooie locatie. Laat je het me weten? Weet dat ik vandaag ook wat andere lijntjes ga uitleggen bijcollega’s gezien het al kort dag is.

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *